Pedicure

Hier vindt u een overzicht van alle pedicure behandelingen die ik in mijn praktijk geef met daarbij een kleine omschrijving.

Standaard behandeling 

Bij een “standaard behandeling” worden de nagels geknipt, gepolijst, de nagelomgeving schoongemaakt en eventuele andere kwalen ( bv eelf of likdoorns) verholpen. Als afsluiting worden de voeten ingemasseerd.

Korte behandeling 

Heeft u last van een ingegroeide nagel, een likdoorntje, of een plek eelt dan kan dit ook met een “deelbehandeling” worden verholpen. Een deelbehandeling wordt afgerekend per kwartier.

Wratbehandeling 

Bij een “wratbehandeling” word eerst het eelt van de wrat gehaald daarna wordt de wrat aangestipt. Het grote voordeel hiervan is dat de vloeistof direct werkzaam is op de wrat, het hoeft niet eerst door de eeltlaag te dringen.

Voetrelax

De “voetrelax” behandeling is heerlijk voor vermoeide voeten de voet word eerst gedesinfecteerd, daarna krijgt u een heerlijke voetenscrub. De scrub word verwijderd met een warme doek en daarna krijgt u een voetmassage met etherische olie.

Voetrelax compleet 

Bij een “voetrelax compleet” krijgt u een standaard behandeling gevolgd door een voet relax behandeling.

Voetrelax ontspanning

De “voetrelax ontspanning” is het nuttige met het aangename combineren. Naast de standaard behandeling krijgt u ook een voetrelax compleet behandeling inclusief een voetmasker. U loopt daarna op wolken de praktijk uit.

Manicure

Vanaf heden is het ook mogelijk om bij Flevovoet uw handen en nagels te laten verzorgen.

Naast een manicure behandeling is het ook mogelijk om kunstnagels te laten zetten. Uiteraard behoord hier nailart ook tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van de eigenschappen van uw nagels wordt u geadviseerd mbt het type kunstnagel dat voor u het meest geschikt is.

Ik werk met acryl, gel en fibre nagels.

Nailart

Nailart het zegt het eigenlijk al ( letterlijk vertaald: nagelkunst ). Maar het is beter te omschrijven als kleine schilderijtjes op je nagels.

Nailart is in opbloei, je zult dit steeds vaker tegen komen Het kan op de voeten en handen worden toegepast. Met behulp van verschillende technieken is er veel mogelijk, van een simpel streepje tot een waar kunstwerk op jouw nagels.

Het lakken van de nagels van u tenen zal iedereen wel eens gedaan hebben . Wilt u echter iets aparts voor de zomermaanden of voor de wintermaanden? Kom dan eens langs.

Wilt u ook eens in het middelpunt staan op een bruiloft, een diner, uw vakantie, etc. Denk dan ook eens aan nailart het geeft de “finishing touch”.

De nailart die wordt toegepast blijft minimaal 3 weken mooi bij normaal gebruik. Voor nailart moet er wel even een afspraak gemaakt worden.

Kijk voor de prijzen in de prijslijst

Wilt u meer weten, bel dan of stuur een email .

Diabetes

Wat heeft diabetes met uw voeten te maken?

Door diabetes kunnen de bloedvaten en het zenuwweefsel van uw voeten beschadigen.

  • Er stroomt dan minder bloed naar uw voeten.
  • U krijgt minder gevoel in uw voeten en daardoor kunt u ongemerkt wondjes en blaren oplopen.
  • Wondjes genezen minder snel en kunnen gemakkelijk infecteren.
  • Er kunnen druk- en eeltplekken ontstaan. Vaak ontstaat er onder deze plekken een ontsteking.

Soms is diabetes niet goed onder controle te krijgen en verergert de ziekte: er treden complicaties op.

Deze complicaties hebben grote gevolgen voor de voeten van de patiënt. Niet alle diabetisch patiënten hebben problemen aan hun voeten. Het aantal patiënten dat problemen aan hun voeten krijgt, groeit echter nog steeds. De problemen lopen uiteen van zeer droge huid met grote kans op kloofjes, tot grote gevoeligheid voor infecties en gevoelloze voeten. Door de verscheidenheid aan klachten is het niet mogelijk te spreken van de diabetisch voet. Een extra nadeel van de complicaties is dat ze grote gevolgen kunnen hebben op de ziekte diabetes zelf.

De medische wereld erkent steeds meer het belang van een goede voetverzorging Artsen sturen hun patiënten steeds vaker door naar een pedicure met een aantekening “diabetisch voet”. Mensen met Diabetes kunnen via hun verzekering in aanmerking komen voor een vergoeding. Wilt u dit zeker weten bel den even u verzekering Wordt het wel door u verzekering vergoedt let dan op dat uw pedicure wel is aangesloten bij de Landelijke Branche organisatie Provoet anders word het als nog niet vergoedt.